کوپلر میلگرد؛ اتصالات مکانیکی میلگردها

یکی از جنبه های رایج در ساخت سازه های بتن آرمه، نیاز به اتصال میلگردها به یکدیگر است. سازه های بتن مسلح به گونه ای طراحی شده اند که به صورت یکپارچه رفتار کنند. اتصال مناسب و باکیفیت میلگردهای تقویت کننده منفرد، یک عنصر کلیدی در انتقال نیرو از طریق سازه و ایجاد یک مسیر اصولی و استاندارد برای انتقال بار است. اتصال میلگردها ممکن است با استفاده از چندین روش انجام شود. روش هایی نظیر:

  • جوش لب به لب دو قطعه آرماتور به یکدیگر؛
  • اتصال اورلپ یا همپوشانی؛
  • اتصال از طریق کوپلر میلگرد.

کوپلر میلگرد یک وسیله برای اتصال میلگردها به منظور انتقال فشار محوری یا کشش محوری یا هر دو، از یک میلگرد به میلگرد دیگر است. در مقایسه با روش مرسوم اتصال اورلپ، وصله های مکانیکی میلگرد نه تنها در مقدار فولاد مورد استفاده در ساخت سازه صرفه جویی می کنند، بلکه اتصال قوی تر، سریع تر و ایمن تری را فراهم می کنند.

 

وصله مکانیکی میلگرد

 

اتصال همپوشانی یا اورلپ میلگردها برای مدت ‌ها در صنعت ساخت و ساز، روشی مؤثر و مقرون ‌به ‌صرفه در نظر گرفته می ‌شد. امروزه اما الزامات ساخت و ساز، سازندگان را مجبور می‌کند تا جایگزین ‌هایی را به جای این روش اتصال، در نظر بگیرند.

تقریباً در تمام سازه های بتن آرمه، میلگردها باید به هم متصل شوند. طول مورد نیاز یک میلگرد ممکن است بیشتر از طول موجودی فولاد باشد. در هر صورت، آرماتوربندها می بایست دو یا چند میلگرد را به هم متصل کنند.

کوپلر میلگرد، نوعی از اتصالات مکانیکی بین دو قطعه میلگرد است که میلگردها را قادر می سازد تا رفتاری مشابه با میلگردهای با طول های پیوسته داشته باشند. اتصالات کوپلر میلگرد، میلگردها را به صورت سر به سر بهم متصل می سازند و بسیاری از مزایای یک قطعه میلگرد پیوسته را فراهم می‌کنند. آنها نسبت به اتصالات اورلپ قابل اعتمادتر هستند زیرا برای انتقال بار به بتن وابسته نیستند. امروزه طیف وسیعی از اتصالات کوپلر میلگرد در دسترس هستند تا اطمینان حاصل شود که اتصال دقیق و قابل اعتماد می تواند سریع تر و آسان تر انجام شود.

لزوم بهره گیری از کوپلرهای میلگرد در صنعت ساخت و ساز

طراحی و ساخت سازه بتن آرمه از لحاظ تاریخی بر استفاده از اتصال اورلپ به عنوان روشی برای انتقال بار بین میلگردهای بتن متمرکز بوده است. با این حال، همپوشانی آرماتور یا اتصال اورلپ همیشه مناسب ‌ترین روش اتصال نیست. دلایل بسیاری وجود دارد که استفاده از کوپلر میلگرد، هم از دیدگاه طراحی سازه و هم از نظر مشخصات ساختاری و ایمنی سازه نهایی، مطلوب‌تر است.

کوپلر میلگرد که به عنوان اتصال مکانیکی یا وصله مکانیکی میلگرد نیز شناخته می شود، به عنوان جایگزینی برای اتصالات همپوشانی یا اتصال اورلپ سنتی میلگردها در بتن مسلح، استفاده می شود. وصله های مکانیکی، بار میلگرد را مستقیماً از یک میلگرد به میلگرد دیگر منتقل می کنند.

به عبارتی کوپلر میلگرد برای ایجاد اتصال مکانیکی بین دو قطعه فولاد تقویت‌ کننده (آرماتور) در سازه بتنی استفاده می‌ شود. سیستم کوپلر میلگرد، انتهای میلگرد متصل شده را در یک اتصال خطی مناسب، تراز و محکم می کند.

 

وصله مکانیکی میلگرد

اتصالات کوپلر میلگرد همچنین به طراحان سازه این امکان را می ‌دهند که با حذف میلگرد اضافی با رعایت الزامات ساختمان سازی در بسیاری از مناطق، به تعادل ایده‌آل فولاد و بتن در سازه دست یابند. در مناطق مستعد لرزه ای، این اتصالات به مهندسان سازه امکان طراحی و ساخت سازه‌های بتنی را می‌دهد که مطابق با قوانین سخت‌گیرانه ساخت‌وساز امروزی، الزامات مهندسی و ایمنی سازه را تا حد مطلوبی فراهم کنند.

کوپلر میلگرد در مقایسه با اتصال اورلپ یا همپوشانی

در سال های اخیر مهندسان سازه به طور فزاینده ای اتصالات کوپلر میلگرد را به استفاده از اتصالات اورلپ سنتی ترجیح داده اند. مزایای استفاده از کوپلرهای مکانیکی از جمله قابلیت اطمینان، سازگاری و طول عمر بیشتر، برای همگان ثابت شده است.

اتصالات اورلپ سنتی

روش‌ اتصال سنتی برای اتصال میلگردها عبارت بود از همپوشانی دو میلگرد موازی، با مکانیسم انتقال بار همپوشانی که از پیوند بین فولاد و بتن بهره می ‌برد. در این روش بار در یک میلگرد به بتن و سپس از بتن به میلگرد دیگر منتقل می شود. در طراحی یک اتصال همپوشانی که اصول مهندسی در آن رعایت شده است، باید ملاحظات زیادی مد نظر قرار گیرد، از جمله:

  • درجه فولاد
  • وضعیت سطح میلگرد
  • اندازه میلگرد ها
  • درجه بتن
  • بارهای طراحی
  • و …

وصله مکانیکی میلگرد

مکانیسم انتقال همپوشانی نیروهای اضافی در بتن ایجاد می کند. این نیروها تمایل دارند میلگرد ها را از هم جدا کنند. در نتیجه پوشش بتنی باید به اندازه کافی قوی باشد تا در برابر این نیرو مقاومت کند. اگر این نیرو جداکننده بیش از حد بزرگ شود، “پوسته شدن” پوشش بتنی رخ می دهد و اتصال از کار می افتد.

در اتصال همپوشانی، مکانیسم انتقال بار از پیوند بین فولاد و بتن برای انتقال بار استفاده می کند. به این صورت می توان توضیح داد که بار از یک میلگرد به دلیل اصطکاک ناشی از بدنه میلگرد به بتن منتقل می شود. سپس آن بار از بتن به میلگرد موازی همپوشانی شده منتقل می شود. از آنجایی که انتقال بار به مقاومت بتن وابسته است، اتکا به آن، این سیستم آرماتور را نا ایمن و نامطمئن می کند. وصله های اورلپ همیشه ابزار مناسبی برای اتصال میلگردها نیستند. بنابراین بهتر است، قبل از پرداختن به جزئیات و مزایای کوپلر میلگرد، ابتدا نگاهی به برخی از معایب اتصالات همپوشانی بیندازیم.

 

وصله مکانیکی میلگرد

 

معایب اتصالات همپوشانی

  • ازدحام میلگرد

این یکی از رایج‌ترین و بدترین مشکلاتی است که سازندگان سازه ها در ساختارهای برخوردار از میلگردهای بزرگ با آن مواجه می شوند.

  • زمان بر بودن اجرا

هم در اتصالات همپوشانی و هم در اتصالات کوپلر میلگرد زمان صرف می‌شود. اما مطالعات معتبری وجود دارد که این دیدگاه را تأیید می‌کند که اتصالات همپوشانی برای تعمیر یا نصب زمان‌ بیشتری می برند.

  • هزینه های بیشتر

به دلیل مصرف میلگرد بیشتر و همچنین نیروی کار و تجهیزات بیشتر برای اجرا، هزینه بر هستند.

  • وابستگی به بتن

اتصال همپوشانی برای انتقال بار از یک میلگرد به میلگرد دیگر به مقاومت بتن وابسته است.

  • بازرسی دشوار

از آنجایی که یک بازرس نمی‌تواند همه همپوشانی‌ها را پس از ریختن بتن بررسی کند، بنابراین این ارزیابی تصادفی باعث می‌شود که از نتیجه کار صد در صد اطمینان حاصل نشود. تعداد جاهایی که میلگردهای همپوشانی از هم فاصله دارند و اتصالات شل یا نامناسب نیز به راحتی قابل بررسی نیستند.

  • مشکلات طراحی

کار طراحی اتصالات همپوشانی نیز زمان بر است که شامل محاسبات خسته کننده می شود. شما باید معادلات همپوشانی را همانطور که دستورالعمل های طراحی و ساخت و ساز عنوان می شود، پس از قرار دادن مقاومت بتن، فولاد، نوع پوشش میلگرد و غیره حل کنید.

به دلیل مشکلات فوق الذکر و دیگر آسیب هایی که به دلیل اتصالات همپوشانی به سازه وارد می شود، اتصالات کوپلر میلگرد ابداع شد.

 

وصله مکانیکی میلگرد

 

کوپلرهای میلگرد؛ اتصالات قوی و قابل اعتماد

اتصالات کوپلر میلگرد یکپارچگی ساختاری بیشتری را ارائه می دهند که برای ایمنی افراد داخل و اطراف ساختمان مهم است. این اتصالات همچنین نسبت به سیستم های اورلپ قابل اعتمادتر هستند زیرا برای انتقال بار به بتن وابسته نیستند. یکی دیگر از مزایای اتصال مکانیکی کوپلر میلگرد، ساده کردن قرارگیری میلگردها است که به کاهش احتمال ایجاد حفره در بتن کمک می کند. این مزایا به همراه سایر مزایای بهره گیری از کوپلر میلگرد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت، به تسریع روند اجرای پروژه های ساخت و ساز و حفظ کیفیت و ایمنی و مقرون به صرفه تر کردن آن ها کمک می‌ کنند.

آیا از مزایای استفاده از کوپلر میلگرد مطلع هستید؟

مزایای مستند زیادی برای استفاده از سیستم های کوپلر میلگرد وجود دارد. در ادامه به طور مفصل به بیان و بررسی این مزایا می پردازیم.

  • تداوم میلگرد (تداوم مسیر بار میلگرد را مستقل از وضعیت بتن حفظ می کند.)

به طور معمول فرض می شود که جزئیات اتصال، کیفیت مواد و طرز کار در اتصالات همپوشانی به گونه‌ای است که انتقال نیرو در یک اتصال اورلپ از یک میلگرد به میلگرد دیگر تضمین می ‌شود. با این حال، مسئله مهم و اثبات شده این است که اگر پیوند بین بتن و میلگرد از بین برود، احتمالاً به دلیل ترک خوردگی بتن، فرسودگی، خوردگی میلگرد و پوسته شدن و …، ممکن است اتصال اورلپ میلگرد از بین برود. اتصالات کوپلر میلگرد، متکی به اتصال بتن نیستند. بنابراین، آنها تداوم میلگرد قابل اعتمادتری ایجاد می کنند.

  • اجتناب از نیروهای شکاف عرضی

بسیاری از آیین‌ نامه ‌های عملی بتن سازه‌ ای، استفاده از اتصالات کوپلر میلگرد را به‌ عنوان جایگزینی برای اورلپ توصیه می‌کنند، به‌ ویژه برای قطرهای بزرگ میلگرد که در آن نیروهای شکاف و عمل رولپلاک می‌توانند قابل توجه باشند. برخی آیین نامه ها بیان می کنند که از اتصالات اورلپ برای میلگرد ‌های بزرگ تر از 36 میلی‌ متر استفاده نمی ‌شود و در صورتی که جایگزینی وجود نداشته باشد، اتصال میلگردهای با قطر بزرگ باید همراه با مارپیچ‌ های اضافی در طول اورلپ همراه باشد تا این عناصر اضافی، به عنوان تقویت کننده و محصور کننده عمل کنند.

 

  • کاهش ازدحام میلگرد (ازدحام میلگرد را با کاهش میلگرد در ناحیه اورلپ و ساده کردن قرارگیری میلگردها کاهش می دهد)

یکی از شکایات رایج اکیپ های بتن ریزی این است که نمی توانند بتن را از شبکه های میلگرد عبور دهند. اتصالات اورلپ به طور مؤثر نسبت فولاد به بتن را دو برابر می کنند و تراکم حاصل می تواند جریان و توزیع ذرات سنگدانه های بزرگتر را محدود کرده و اثربخشی ارتعاش را محدود کند. پوشش میلگرد در مقاطع به شدت تقویت شده، می تواند باعث تراکم قابل توجهی شود و در نتیجه باعث ایجاد مشکل در تعمیر فولاد و عدم وجود فضای کافی برای قرارگیری و تراکم صحیح بتن شود. استفاده از کوپلر میلگرد می تواند تراکم را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. همچنین جاگذاری و تراکم بتن را آسان می کند و منجر به کاهش خطر جدا شدن بتن به دلیل لرزش بیش از حد و در نتیجه افزایش کیفیت بتن می شود.

  • ایمنی

ایمنی در محل، در طول ساخت و ساز بسیار مهم است و استفاده از کوپلر میلگرد می تواند به افزایش ایمنی سایت کمک کند.

  • سهولت ساخت

استفاده از کوپلر میلگرد می تواند ساخت و ساز در محل یا خارج از محل را آسان تر و سریع تر و همچنین ایمن تر کند. شبکه های پیش ساخته میلگرد را می توان به راحتی در محل، با استفاده کوپلر میلگرد به هم متصل کرد. این عمل باعث می شود جوشکاری میلگرد در محل غیر ضروری باشد. استفاده از کوپلرها باعث می شود که سطوح عناصر بتنی در طول ساخت و ساز صاف باقی بمانند و به این ترتیب ساخت و ساز مابقی اجزای سازه نیز آسان تر و سریع تر پیش می رود.

  • کاهش مصرف فولاد

استفاده از کوپلر میلگرد، مصرف فولاد را کاهش می دهد و بنابراین می تواند یک گزینه سازگار با محیط زیست و پایدارتر از اتصال اورلپ باشد.

 

  • سازه های مبتنی بر اصول طراحی لرزه ای

برای زلزله های بزرگ، رویکرد اصلی در طراحی سازه، جلوگیری از فروریختن سازه ها است. در مواقع بروز زلزله های بزرگ، ترک های شدید و تخریب عناصر بتنی محتمل خواهد بود. در چنین مواردی، پیوند بین میلگرد و بتن ممکن است به خطر بیفتد و این به نوبه خود توانایی یک اتصال اورلپ برای انتقال بار از یک میلگرد به میلگرد دیگر را به خطر می‌اندازد و به همین ترتیب توانایی عنصر برای حمل بار به خطر می افتد. اتصالات کوپلر میلگرد برای انتقال بار از یک میلگرد به میلگرد دیگر، به پیوند میلگرد با بتن متکی نیستند و بنابراین اغلب به عنوان یک گزینه مطمئن‌تر از اتصال اورلپ برای سازه‌ های با طراحی لرزه‌ای در نظر گرفته می ‌شوند.

  • کاهش هزینه های مواد و هزینه های ساخت

چون اتصالات کوپلر میلگرد روی هم قرار نمی گیرند، میلگرد کمتری استفاده می شود و مقداری از هزینه های مواد را کاهش می دهد. سیستم کوپلر میلگرد کیفیت بالا در اتصال، هزینه پایین و صرفه جویی در زمان را ارائه می دهد. برای تثبیت کوپلرها به هیچ مهارت یا تجهیزات خاصی نیاز نیست. روش های مکانیکی ساده در اتصال وصله مکانیکی در مقایسه با اتصال اورلپ، برنامه های ساخت و ساز را برای کاهش هزینه و کارایی بهینه سازه تسریع می کند. حمل میلگرد در اندازه های مناسب باعث صرفه جویی در زمان استفاده از جرثقیل می شود.

  1. یکپارچگی سازه (کوپلر میلگرد برای انتقال بار به بتن متکی نیست و بنابراین یکپارچگی سازه را حفظ می کند.)

اتصالات کوپلر میلگرد تداوم مسیر بار آرماتور را مستقل از شرایط بتن حفظ می کنند. برای استفاده از اتصالات در مناطق کششی، باید بتوانند استحکام کامل میلگرد را توسعه دهند و نقطه ضعف ایجاد نکنند. بنابراین عملکرد سیستم در سراسر منطقه سخت شدن کرنش که در آن تغییر شکل های پلاستیکی رخ می دهد، تضمین می شود. در کاربردهای لرزه ای، اتصالات کوپلر میلگرد، یکپارچگی ساختاری را هنگامی که میلگرد ها بیش از تسلیم تحت فشار قرار می گیرند حفظ می کنند.

 

وصله مکانیکی میلگرد

 

  • عدم اتکا به بتن برای انتقال بار

در مناطق ساحلی یا مناطق با اقلیم مرطوب، خوردگی میلگرد می تواند باعث لایه برداری و پوسته پوسته شدن بتن شود. از آنجایی که اتصال اورلپ، بار را از طریق بتن اطراف منتقل می‌کند، وقتی بتن از بین رفت، عملاً اتصال اورلپ از کار افتاده است. اتصالات کوپلر میلگرد برای انتقال بار به بتن متکی نیستند و بنابراین یکپارچگی سازه را حفظ می کنند.

  • استفاده از اتصالات کوپلر میلگرد امکان انتخاب میلگرد با قطر بزرگتر در ستون کوچک تر را فراهم می کند و در عین حال تراکم را به حداقل می رساند.
  • کاهش احتمال ایجاد حفره و ترک در بتن.
  • عملکرد بالاتری نسبت به طول طراحی معمولی برای اتصالات اورلپ ارائه می دهد.
  • به طراحان سازه اجازه می دهد تا با حذف میلگرد اضافی در ناحیه اورلپ به تعادل ایده آل فولاد و بتن برسند.
  • محاسبات زیاد را حذف می کند. کوپلر میلگرد محاسبات خسته کننده مورد نیاز برای تعیین طول دور مناسب و خطاهای محاسباتی بالقوه را از بین می برد.
  • از بین بردن هزینه های شکستن مقادیر انبوه بتن.
  • نصب سریع تر.
  • استفاده از جرثقیل و نیروی کار را کاهش می دهد.
  • ظرفیت کششی و فشاری ستون‌ها، ستون‌های بلند و تیرهای بلند را در جایی که بار کششی طراحی‌شده بیشتر از موقعیت‌های معمولی است، افزایش می‌دهد. کوپلرهای کششی تاکنون بهترین راه حل برای ستون های کششی و شمع های کششی هستند.
  • ریخته گری سریع بتن را تسهیل می کند، زیرا فضای بزرگتر بین آرماتورها جریان آسان تر بتن را تسهیل می کند.
  • وصله مکانیکی میلگرداز کرنش، خوردگی و شکستن میلگردهای قرار داده شده برای گسترش ساختمان و پل ها در آینده جلوگیری می کند.
  • اندازه بخش های بتنی را کاهش می دهد و حداکثر استفاده از فضای طبقات گران قیمت را در برج های اداری تضمین می کند.
  • میلگردهای متصل شده به دلیل اتصال مکانیکی با کوپلر میلگرد مانند آرماتورهای پیوسته عمل می کنند. این امر خطاهای ناشی از مسائل مربوط به تراکم یا تفکیک بتن، خرابی بتن در طول زمان یا در اثر ضربه ناگهانی که باعث کاهش مقاومت درز اورلپ می شود را از بین می برد.
  • به جریان مناسب بتن در مناطق بحرانی سازه کمک می کند و از این رو کیفیت ساختار کلی سازه را بهبود می بخشد.
  • کوپلرهای غیر رزوه ای را می توان برای گسترش فولاد در محل به عنوان جایگزینی برای جوش استفاده کرد.
  • برای پیمانکار، استفاده از کوپلرها هزینه نیروی کار برای نصب و جابجایی فولاد را کاهش می دهد.
  • کار با میلگردهای تقویت کننده با قطر کوچک، ممکن است نیاز به استفاده از ابعاد ستون بزرگتر برای قرار دادن مقدار بیشتری از میلگردها داشته باشد. استفاده از اتصالات کوپلر میلگرد امکان انتخاب میلگردهای با قطر بیشتر را در ستون کوچکتر فراهم می کند و در عین حال تراکم را به حداقل می رساند. این کاهش اندازه ستون منجر به طراحی کارآمدتر و استفاده بهینه از فضای کف می شود.
  • و … .

 

وصله مکانیکی میلگرد

 

کاربرد کوپلرهای میلگرد

استفاده از کوپلر میلگرد یا اتصالات مکانیکی میلگرد در ساخت و ساز بتن مسلح رو به افزایش است. اتصالات کوپلر میلگرد به دلایل مختلفی انتخاب و به کارگیری می شوند. از این قطعات مکانیکی ایمن و باکیفیت می توان در ساخت و سازهایی نظیر آنچه در زیر لیست شده است، بهره گیری کرد.

  • تونل ها
  • پل ها
  • ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری
  • ساختمان های بلند
  • مترو
  • فرودگاه ها
  • و …

قابلیت انتقال بار توسط اتصالات کوپلر میلگرد

به طور کلی، انتقال بار بین میلگردها با پیوند زدن میلگردها انجام می شود. مکانیسم انتقال بار برای اتصال اورلپ توسط پیوند سیمانی است و اثربخشی اتصالات اورلپ به نوع میلگرد و مقاومت و کیفیت بتن بستگی دارد. علاوه بر این، از آنجایی که در اتصال اورلپ میلگرد‌ ها در کنار هم قرار می‌گیرند، انتقال بار غیر مستقیم است.

در حالی که اتصالات کوپلر میلگرد انتقال مستقیم بار را فراهم می‌کنند. آزمایش بارگذاری عملکرد اتصالات اورلپ پرهزینه و وابسته به زمان است، زیرا آرماتور باید در بتن ریخته شود. بنابراین به ندرت در عمل انجام می شود. در مقابل، کوپلرهای مکانیکی معمولاً برای برآورده کردن الزامات استانداردهای ساختمانی خاص، تحت آزمایش‌های گسترده قرار می‌گیرند. تمامی این آزمایشات، قابلیت انتقال بار مستقیم میلگردها به هم از طریق اتصالات کوپلر میلگرد را اثبات می کنند و این قطعات را به عناصری استاندارد با ایمنی مطلوب و اطمینان بخش در صنعت ساختمان سازی تبدیل می کنند.

 

وصله مکانیکی میلگرد

 

الزامات و استانداردهای مورد نیاز برای کوپلر میلگرد

الزامات فنی اصلی برای اتصالات کوپلر میلگرد عبارتند از:

استحکام کششی و شکل پذیری تحت بارهای ساکن؛ این الزام برای تأیید ویژگی ایمنی کوپلر میلگرد ضروری است. یک حاشیه ایمنی در برابر شکست یک اتصال مورد نیاز است و همچنین مطلوب است که درجه ای از شکل پذیری در محل اتصال در یک سازه وجود داشته باشد. عدم شکل‌پذیری می‌تواند هشداری در حوزه خرابی ناگهانی اتصال باشد. شکل پذیری به ویژه هنگام طراحی کوپلرها برای استفاده در سازه های در معرض بارگذاری لرزه ای اهمیت دارد.

  • محدودیت لغزش دائمی تحت بارهای استاتیکی؛ این الزام برای محدود کردن ترک خوردگی بتن ضروری است.
  • عملکرد بارگذاری چرخه ای؛ لازم برای سازه در مناطق لرزه خیز (زلزله).
  • عملکرد خستگی؛ این الزام برای سازه هایی که در معرض بارگذاری های مکرر قرار می گیرند، مانند عرشه پل ضروری است.

دو مورد اول برای کاربردهای ساخت و ساز ساختمان ضروری در نظر گرفته می شوند. عملکرد بارگذاری چرخه ای و خستگی الزامات اضافی برای سازه های خاص هستند.

خرید کوپلر میلگرد

انواع کوپلر میلگرد که در مجموعه تخصصی اسپلایس طراحی و تولید می شوند،مانند کوپلر چپ و راست ، کوپلر انتهایی، کوپلر استاندارد ، کوپلر تبدیلی ، آچار کوپلر ، دستگاه رزوه رولینگ با توجه به نیاز صنایع و کاربردشان، بسیار متنوع هستند و باعث افزایش بهره وری در فرآیند ساخت سازه ها می شوند. اتصالات کوپلر میلگرد اسپلایس با ایجاد یک نقطه قوت در سازه میلگرد، شکل پذیری آرماتور را حفظ می کنند. کوپلرهای اسپلایس همچنین با اجتناب از همپوشانی میلگردهای سنتی به میزان قابل توجهی تناژ میلگرد مورد استفاده را کاهش می دهند.

کوپلر میلگرد اسپلایس در صنعت ساختمان شناخته شده است و امکان اتصال سریع میلگردهای تقویت کننده را متناسب با درجه ها و اندازه های مختلف میلگرد و با توجه به استانداردهای مختلف فراهم می کند.

پرسنل متخصص، مجرب و متعهد ما در اسپلایس وقت، نیرو و دانش خود را در جهت تولید محصولات باکیفیت، استاندارد و پربازده می کنند تا به کارفرمایان و مشتریان گرامی امکان دستیابی به بهره وری و سطح ایمنی بالاتری در سایت های ساخت و ساز را بدهند.

 

وصله مکانیکی میلگرد

قیمت کوپلر میلگرد

با توجه به این موضوع که قیمت کوپلر میلگرد بر اساس قیمت روز آلیاژ فولاد و قیمت دلار تعیین می گردد، نوسانات ارزی و افزایش یا کاهش قیمت فولاد جهانی و همچنین بازار داخلی بر روی قیمت لوپلر میلگرد نیز تاثیر می گذارد. شما می توانید آخرین قیمت کوپلر میلگرد را از کارشناسان مجرب گروه فنی و مهندسی اسپلایس استعلام نموده و از مشاوره فنی رایگان این کارشناسان بهره مند شوید. اسپلایس همواره بهترین مشاوره فنی متناسب با نیاز پروژه شما را ارائه داده و انواع کوپلر فولاد به صورت سفارشی و بر اساس مشخصات فنی مورد نیاز با پروژه در دست اجرای شما را با بهترین قیمت بازار طراحی و تولید می نماید. کیفیت کوپلر میلگرد در اسپلایس رقابتی است و از کیفیت مثال زدنی و استحکام بسیار بالایی برخوردار است.

انواع کوپلر میلگرد

انتخاب سیستم کوپلر میلگرد برای پروژه به عوامل مختلفی بستگی دارد. انتخاب مناسب ترین سیستم کوپلر باید با در نظر گرفتن تمامی مزایا و محدودیت های سیستم کوپلر، پارامترهای پروژه، محل اتصال کوپلر و ترجیحات مشاور سازه برای پروژه انجام شود. به طور کلی، کوپلرهای مکانیکی را می توان در دو دسته اصلی رزوه ای و غیر رزوه ای طبقه بندی کرد.

کوپلرهای میلگرد رزوه ای

کوپلرهای رزوه ای به دو دسته رزوه ای مخروطی و موازی تقسیم می شوند. سطح مقطع و طول کوپلر بر اساس درجه میلگردی که برای آن طراحی شده است، تعیین می شود.

  • کوپلرهای رزوه ای مخروطی

یک سیستم اتصال مکانیکی با کوپلرهای رزوه ‌ای مخروطی، سیستمی است که در آن رزوه‌کاری انجام شده روی میلگرد با شیب کمی همراه است. شیب رزوه و کوپلر، یکسان نگه داشته می شود تا از درگیر شدن همه رزوه ها به طور همزمان در اتصال کوپلر اطمینان حاصل شود.

کوپلرهای مخروطی معمولاً در مقایسه با کوپلرهای موازی طول بیشتری دارند. کوپلرهای رزوه ای مخروطی با در نظر گرفتن عیوب و ویژگی های میلگرد مانند کجی و بلندی میلگرد طراحی می شوند. کوپلرهای رزوه‌ای مخروطی ساده‌ترین نوع کوپلرهای رزوه‌ای هستند. این نوع کوپلرها به طور کلی برای استفاده در ستون ها مناسب هستند. هرچند که می توان از آنها در کاربردهای افقی نیز استفاده کرد اما در این موارد، اطمینان از سفت شدن اتصال، ضروری است. این کوپلرها نیازمند چرخاندن میلگرد برای سفت شدن هستند. از این رو استفاده از این کوپلرها در مواردی که امکان چرخاندن میلگرد و سفت کردن آن وجود ندارد دشوار است.

  • کوپلر های رزوه ای رول
  • کوپل‌های فورج سرد

 

  • کوپلر رزوه ای موازی

کوپلرهای رزوه‌ای موازی فورج سرد با بزرگ‌کردن انتهای میلگرد به میزان 10 تا 30 درصد تحت فشار هیدرولیک، قبل از بریدن رزوه‌های موازی، روی میلگرد بزرگ‌شده تشکیل می‌شوند. کوپلرهای فورج سرد برای کاربردهای افقی و عمودی مناسب هستند. به دلیل رزوه های موازی، در ستون ها، پیچ های بیشتری برای سفت کردن کوپلر مورد نیاز است و از این رو نصب در مقایسه با سیستم مخروطی زمان بیشتری می برد. در اتصال میلگردها با استفاده از این کوپلرها، استحکام اتصال کاهش نمی یابد. بسیار مهم است که میلگردهای مورد استفاده در این فرآیند دارای شکل پذیری کافی باشند. در غیر این صورت خطر ایجاد ترک های ریز در طول فرآیند آهنگری وجود دارد. در چنین مواردی، قدرت مفصل ممکن است به شدت تحت تأثیر قرار گیرد.

کوپلرهای میلگرد غیر رزوه ای

انواع مختلفی از کوپلر میلگرد بدون رزوه وجود دارد که عمدتاً برای نصب کوپلر در مکان هایی که امکان استفاده از کوپلرهای رزوه ای وجود ندارد یا برای کاربردهای تخصصی استفاده می شوند. این دسته شامل کوپلرهای جوشی، کوپلرهای پیچ و مهره ای، کوپلرهای جوش اصطکاکی و … می شود. کوپلرهای بدون رزوه عمدتاً به عنوان کمک تعمیر استفاده می شوند و به دلیل هزینه بیشتر، اندازه حجیم تر و روند نصب کندتر، در ساخت و سازهای جدید به طور گسترده مورد استفاده قرار نمی گیرند.

 

وصله مکانیکی میلگرد

 

جمع بندی

کوپلر میلگرد یا وصله مکانیکی میلگرد، در سازه های بتن مسلح به عنوان جایگزینی مطمئن و ایمن برای اتصالات سنتی اورلپ و اتصالات جوش محسوب می شود. اتصالات کوپلر میلگرد در واقع اجزایی هستند که دو میلگرد تقویت کننده را در جهت طولی به هم متصل می کنند و یک اتصال مکانیکی را تشکیل می دهند.

کوپلر میلگرد برای جلوگیری از بیرون زدگی میلگرد ها در اتصالات ریخته گری، کاهش تراکم در فضاهای محدود و صرفه جویی در طول میلگرد استفاده می شود.

کار با میلگردهای تقویت کننده با قطر کوچک ممکن است نیاز به استفاده از ابعاد ستون بزرگتر برای قرار دادن مقدار بیشتری از میلگردها داشته باشد. استفاده از اتصالات کوپلر میلگرد به مهندسان سازه این امکان را می دهد که از میلگردهای با قطر بزرگتر در ستون کوچکتر استفاده کنند و در عین حال تراکم را به حداقل برسانند.

تمام مزایای استفاده از اتصالات کوپلر میلگرد در این مطلب مورد بحث قرار گرفته است. همچنین انواع مختلفی از اتصالات کوپلر میلگرد در بازار موجود است که می توانید مطابق با نیاز پروژه، نوع مناسب را انتخاب کنید.

انواع کوپلر میلگرد با تکنولوژی های مختلفی ساخته و به میلگرد متصل می شوند و بنابراین دارای ویژگی های متفاوتی از جمله ظرفیت کششی، استحکام در شرایط واقعی سایت، سهولت در مونتاژ و نصب سریع و آسان می باشند. مهم است که این ویژگی ها را در نظر بگیرید تا انتخاب مناسبی در خرید کوپلر میلگرد برای پروژه خود داشته باشید.

 

سوالات متداول:

برای اتصال کوپلر میلگرد به آرماتور چقدر طول رزوه نیاز است؟

بر اساس طول آرماتور و اندازه آن، طول مورد نیاز برای رزوه کوپلر با محاسبات دقیق مشخص می گردد.

به کوپلر میلگرد در پروژه های ساخت و ساز چه می گویند؟

به کوپلر میلگرد در پروژه های ساختمانی و صنعتی، وصله مکانیکی یا اتصالات مکانیکی تیز گفته می شود.

کوپلر میلگرد در اجرای پروژه تیر افقی نیز کاربرد دارد؟

بله از کوپلر میلگرد یا وصله مکانیکی در اجرای تیر افقی نیز استفاده می شود.